Collectieve activiteiten
Met collectieve projecten bereikt de IVW veel voor het bedrijfsleven in Weesp. Een overzicht:

Efficiënter met afval: goedkoper en prettiger

Uit een aantal afvalverwerkingsbedrijven koos de IVW de regionale bedrijven Van Paridon.NL CONTAINERS & RECYCLING en Van Loenen Milieu om een samenwerkingsverband mee aan te gaan. Naast het financiële voordeel voor IVW- leden is een belangrijk doel van de samenwerking efficiënter om te gaan met afvalstromen op bedrijventerreinen. Paul van Paridon en Jan van Loenen geven tekst en uitleg.

Waarom Van Paridon en Van Loenen?
Van Paridon: “De IVW geeft haar leden heel bewust de keuze uit twee afvalbedrijven. Het moet natuurlijk ook klikken. Van Loenen en Van Paridon zijn gekozen omdat wij qua mentaliteit goed bij Weesp passen en omdat er door ons niet veel kilometers hoeven te worden gereden voor het verwerken van het afval. Alles is in de buurt, er wordt niet onnodig met afval gesleept en dat is ook weer duurzaam.” Van Loenen: “De werkwijze van Van Paridon en Van Loenen is hetzelfde. We zijn allebei gecertificeerde eindverwerkers, hebben allebei een eigen inrichting om het afval te sorteren en we zijn allebei flexibel in onze dienstverlening. Als een bedrijf belt met het verzoek om een container nog dezelfde dag te legen, dan kan dat bij ons. Daar doen wij niet moeilijk over.”

Waarom zou een bedrijf voor de een of voor de ander kiezen?
Van Loenen: “In feite maakt het niet uit, ook in kosten niet en ook qua dienstverlening zitten we op hetzelfde niveau. Het is waar je als klant het beste gevoel bij hebt, dat is dus heel persoonlijk.” Van Paridon: “Wat we ook beiden delen is dat we allebei een familiebedrijf zijn en dat komt onze flexibiliteit ten goede. We zijn persoonlijk betrokken bij ons team en ons bedrijf en weten precies wat er bij een klant speelt. Bij ons is een klant geen nummer.” Van Loenen: “We zijn opgegroeid met het bedrijf. We hebben allebei ons grootrijbewijs, zijn technisch op de hoogte en weten precies waar het over gaat als de klant een vraag stelt. Dat is het grote verschil met andere bedrijven, als het moet kunnen we zelf bijspringen, er zitten geen lagen tussen.”

Wat is het voordeel voor IV W leden om hun afvalstromen door één van jullie te laten verwerken?
Van Loenen: “Natuurlijk krijgen leden een collectiviteitskorting, maar dat is eigenlijk ondergeschikt aan de andere voordelen die er zijn. We doen allebei een milieuscan bij bedrijven. Dat is een analyse van hoe het bedrijf met haar afval omgaat. Bedrijven kunnen veel meer scheiden aan de bron dan ze denken en wij helpen ze daarbij. Wat hoort waar in en hoe zorg je ervoor dat het praktisch wel te doen blijft. Hoe minder restafval je af te voeren hebt, hoe voordeliger het is, dat beseft men vaak niet. Dat kan oplopen tot 20% besparing op afvalverwerkingskosten.” Van Paridon: “We stemmen ook op elkaar af wanneer we het afval komen ophalen, dus de klant weet precies wanneer we komen, Ze hebben te maken met één partij die alles kan. Dat geeft duidelijkheid en minder verkeersbeweging op de bedrijventerreinen.”

Hoe zit het eigenlijk met die afvalstromen?
Van Paridon: “Wij verwerken eigenlijk alle soorten afval. In onze sorteerinrichting aan de Loodijk wordt het afval verder uitgesorteerd, overgeslagen en geschikt gemaakt voor hergebruik door verwerkingsbedrijven in de regio. In feite komt er niets meer terecht op de stort.” Van Loenen: “Bij ons gaat dat in feite exact hetzelfde. Alleen hebben wij binnen de Icovagroep de mogelijkheden om het afval zelf helemaal te recyclen. Op asbest na wordt alles tegenwoordig hergebruikt. Zo heeft Icova de zogenoemde Icopower-energiepellets ontwikkeld, waarmee uit afval een hoogwaardige brandstof geproduceerd wordt.”

En wat vinden jullie, plastic wel of niet bij de bron scheiden?
Van Paridon: “Wij zamelen plastic verpakkingsmaterialen, folies en dergelijke samen met het papier in en scheiden dat achteraf. Dat vinden wij zinvoller.” Van Loenen: “Wij scheiden wel knapzakken en folies aan de bron, want wij redeneren zo dat elke kilo die je weghaalt, niet meer in je restafval zit en dat bespaart kosten. Maar verder dan dat gaan we niet. Men is er gewoonweg nu nog niet uit of het scheiden van plastic aan de bron een duurzame oplossing is. Zolang er zoveel kilometers moeten worden gereden om plastic te verwerken - dat doen we namelijk niet in Nederland - kun je daar grote vraagtekens bij zetten.”

Wat is jullie drive om met afval om te gaan?
Van Loenen: “Je kunt dit werk alleen maar doen als je het leuk vindt. Elke dag is anders, je weet nooit wat je tegenkomt. In het afval, maar ook met je team. Als directeur-eigenaar houd je toch je team op de rit.” Van Paridon: “Ik voel ook de missie om goed met het milieu om te gaan. Maar het is zoals Jan het zegt: elke dag is een nieuw avontuur. Je moet feeling met het beroep hebben. Ik houd me veel bezig met de planning. Het is zaak om de auto’s zo productief mogelijk te laten rijden, dat is elke keer weer een uitdaging. Daarin zit je winst.”Afvalverwerking

Collectief voordeel in de ophaalkosten.
Minder verkeer/beweging van afvalinzamelende bedrijven op de industrieterreinen.
Eén totaalpakket voor al uw afvalstromen
Eén aanspreekpunt voor al uw afvalstromen.
Eén factuur -al dan niet- gespecificeerd per onderdeel.

De bedrijven bieden de leden van de IVW een kostenloze milieuscan aan, hierdoor krijgen zij een helder inzicht in de afvalstromen om zo tot een kostenbesparing te komen. De ervaring geeft aan dat er hierdoor wel tot 20% op de verwerkingskosten kan worden bespaard door collectiviteitskorting en afvalscheiding.

De aanbieding geldt alleen voor de leden van de IVW. Indien de collectieve tarieven reden voor u zijn om uw huidige contract bij de andere partij te beëindigen, realiseert u zich dan dat de opzegtermijn van uw huidige afvalinzamelcontract zal variëren tussen de 3 tot 6 maanden. Daarom adviseren wij u om nu tijdig uw contract te beëindigen. Indien u reeds zaken doet met de gekozen afvalinzamelaars dan hoeft u, als lid van de IVW, geen verdere actie te ondernemen en wordt uw contract omgezet.

De basis is gelegd, het woord is nu aan de leden.Het bestuur van de IVW hoopt dat er zoveel mogelijk bedrijven overstappen zodat maximaal kan worden geprofiteerd van de collectieve kortingen.Bewegwijzering

Dankzij een initiatief van de IVW zijn bij de invalswegen van drie bedrijventerreinen universele verwijsborden geplaatst. Zo is de weg naar een bepaalde straat en een bepaald bedrijf makkelijker te vinden.Aanvullingen of wijzigingen kunnen worden opgegeven bij Signsdirect.

Lease & services van bewegwijzering
Sinds 1991 verzorgt City Outdoor Signs de bewegwijzering op bedrijventerreinen. Inmiddels beheert City Outdoor Signs meer dan 400 bedrijventerreinen door heel Nederland.

Waarom is een goede bewegwijzering noodzakelijk?

Een kwalitatief goede bewegwijzering is noodzakelijk voor een veilige en snelle doorstroming in het verkeer. Dit uitgangspunt is door de jaren heen een steeds belangrijker uitgangspunt geworden.

Plaatsing van een uniform systeem, waaraan alle bedrijven kunnen deelnemen, is het alternatief voor ‘illegale’ verwijzingen. Uniformiteit draagt aanzienlijk bij aan een verzorgd uitziend bedrijventerrein. Uiteraard heeft een verzorgd bedrijventerrein een aantal grote voordelen, te weten:

- een goede doorstroming
- een ordelijk en overzichtelijk straatbeeld
- een positieve invloed op het aantrekken van nieuwe bedrijven
- een verbetering van de verkeersveiligheid
- waar blauwe bebording ophoudt, gaat Signs Direct verderVoor de meeste bedrijven is een goede vindbaarheid van groot belang. Een naamsvermelding op een duidelijk en verzorgd bord zegt iets over het individueel vermelde bedrijf. Met een bedrijfsnaamvermelding zijn de bedrijven niet alleen goed vindbaar, het is een kwaliteitsuiting en het vergroot de naamsbekendheid. Uiteraard is een goede bewegwijzering ook een stuk klantvriendelijkheid van de bedrijven naar de bezoekers. Wilt u deelnemen of heeft u een vraag, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 op telefoonnummer 088-8885900.

Deelnameformulier industriebewegwijzering Weesp
plattegrond framelocaties WeespInformatie deelname bewegwijzering Weesp

Geachte IVW leden,

Voor de meeste bedrijven is een goede vindbaarheid van groot belang. Een naamsvermelding op een duidelijk en verzorgd bord zegt iets over het individueel vermelde bedrijf. Met een bedrijfsnaamvermelding is uw bedrijf niet alleen goed vindbaar, het is een kwaliteitsuiting en het vergroot de naamsbekendheid. Uiteraard is een goede bewegwijzering ook een visitekaartje van uw bedrijf naar uw bezoekers.

Al jarenlang verzorgt City Outdoor Signs voor u de bewegwijzering op bedrijventerreinen Noord en Nijverheidslaan te Weesp.

Meld u nu aan en ontvang het eerste jaar uw bewegwijzering gratis!
Als lid van bedrijvenvereniging IVW krijgt u een korting van € 25,00 per naamsvermelding, ieder jaar! Meld u aan vóór 10 mei en u ontvangt daar bovenop het eerste jaar de bewegwijzering geheel gratis!

Bent u al deelnemer aan de bewegwijzering?
Heeft u al één of meerdere naamsvermeldingen op de bewegwijzering? Ook u kunt gebruik maken van bovenstaande aanbieding! Stuur een mail naar info@cityoutdoorsigns.nl met vermelding van uw bedrijfsnaam en adres. U krijgt van ons te weten op welke locaties u al bewegwijzerd wordt en geven u advies over op welke locatie(s) u nog meer vermeld kunt worden!

Wat mag u bij deelname van City Outdoor Signs verwachten?

• Een bedrijfsnaamvermelding op een tekstpaneel van in een frame zoals op het voorbeeld te zien is.
• Complete straatnamenrouting vanaf ANWB bewegwijzering
• Onderhoud van de bewegwijzering dit houdt in periodiek reinigen, graffiti verwijderen en indien nodig frames rechtzetten.
• Schadeherstel, dit houdt in het vervangen van frames, en/of vermeldingen.
• Het actueel houden van de informatie.
• De afbeelding links is slechts een indicatie de werkelijkheid zal daarvan afwijken.
Op de plattegrond in de bijlage kunt u de locaties opzoeken waar u uw bedrijfsnaam graag op wilt vermelden. De locatienummers kunt u invullen op het overeenkomstformulier in de bijlage.

De overeenkomst kunt u vervolgens ondertekend retourneren per post, via email naar info@cityoutdoorsigns.nl of per fax naar faxnummer: 088-888 59 10.

Zodra de overeenkomst weer in ons bezit is, ontvangt u een bevestiging en zal uw bedrijfsnaam zo spoedig mogelijk worden toegevoegd aan de bewegwijzering.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 088-888 59 00. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien uw aanmelding graag tegemoet.

Deelnameformulier

PlattegrondCollectieve energielevering: MAIN Energie de energieleverancier voor de zakelijke markt

Sinds 2011 heeft de IVW een samenwerking met energieleverancier MAIN Energie voor collectieve levering van elektriciteit en (aard)gas. Het bestuur van de IVW ziet de samenwerking met MAIN Energie als uitstekende toevoeging op het dienstenpakket aan haar leden. MAIN Energie is namelijk gespecialiseerd in de levering van groene stroom en gas aan de zakelijke markt en staat bekend om de combinatie van scherpe tarieven en persoonlijke service.

Voordelen MAIN Energie voor IVW leden:
- Scherpe energietarieven: MAIN Energie biedt alle IVW-leden scherpe collectieve energietarieven, waardoor er een besparing op de energiekosten wordt gerealiseerd.
- Persoonlijke Accountmanager: alle IVW leden hebben een persoonlijke Accountmanager, zo heeft u één vast aanspreekpunt voor al uw energiezaken. U heeft dus niet te maken met een callcenter, maar met een vast contactpersoon die bij u langskomt om een persoonlijke toelichting te geven.
- Contractbeheer: ruim voor het einde van uw contract ontvangt u tijdig een scherp verlengingsvoorstel. Hierdoor komt u niet onnodig in een hoge variabele tariefstelling terecht.
- Overstapservice: de opzegging bij uw oude leverancier en de overstap worden geheel door MAIN Energie geregeld.
- Duurzaamheid: MAIN Energie levert standaard 100% groene stroom zonder meerprijs, daarnaast wordt ook de CO2 uitstoot van het gas voor de IVW leden gecompenseerd. Hierdoor draagt u als ondernemer bij   aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het verduurzamen van het bedrijventerrein.
- Inzicht in uw verbruik: met gratis online monitoring verschaft MAIN Energie u inzicht in uw verbruik, waardoor u nog verder energie kunt besparen.

Zie ook https://www.mainenergie.nl/energie-zakelijk voor verdere informatie.

Interesse?
Wilt u net als veel andere IVW leden graag weten wat MAIN Energie voor u kan betekenen? Neem dan contact op met uw persoonlijke Accountmanager voor een vrijblijvende afspraak:

Erik Dolfing, 06-116 204 07 of e.dolfing@mainenergie.nl

 

Keurmerk Veilig Ondernemen

De projectgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) zet zich in om de bedrijventerreinen Noord en Nijverheidslaan schoon, heel en veilig te houden en te maken. Duurzame samenwerking tussen ondernemers, de gemeente, de politie, de brandweer en de IVW staan hierbij centraal. Gezamenlijk worden er acties uitgezet om criminaliteit en overlast terug te dringen en de veiligheid te waarborgen.

Denkt u hierbij aan zaken als het toegankelijk maken van brandwegen en herstellen van verzakte putdeksels en kapotte straatverlichting. Maar ook ondernemers worden door de werkgroep aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheden zoals bij verloedering van hun bedrijfspand of (brand)gevaarlijke situaties.

Met het KVO-project zorgen ondernemers, de gemeente en partners er voor dat het ondernemersklimaat nog beter wordt en de veiligheid en aantrekkingskracht van de bedrijventerreinen wordt verhoogd.

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten rondom het Keurmerk Veilig Ondernemen? Abonneert u zich dan op de Nieuwsbrief van het KVO. In de nieuwsbrief leest u onder andere over de werkzaamheden in de openbare ruimte, schoonmaak- en preventieacties en interviews met betrokkenen.Verzekeringskorting bij Keurmerk Veilig Ondernemen

Vraag verzekeringskorting aan bij panden op de gecertificeerde gebieden NOORD en NIJVERHEIDSLAAN WEESP

In het afgelopen jaar hebben in ons gebied weer diverse ondernemers een kopie opgevraagd van het KVO Certificaat.

Uit de respons blijkt, dat de korting van 250 tot 800 euro per jaar kan oplopen. Dat laat je als ondernemer toch niet schieten. Dat betreft elk jaar zolang het gebied KVO gecertificeerd is en daar is de werkgroep KVO het hele jaar mee bezig.

Het voordeel voor ondernemers op de bedrijventerreinen kan oplopen tot 15 % van uw bestaande premie op de verzekering voor gebouw, inventaris, voorraad en bedrijfsstagnatie. Acht Nederlandse verzekeraars - waaronder Interpolis, Aegon, Meeus, Nationale Nederlanden, Fortis, Delta Lloyd enz. bieden u deze korting aan op uw huidige polis. Verzekeringsmaatschappijen zijn gebaat, dat uw bedrijf op een KVO terrein ligt, waarbij aandacht wordt geschonken aan schoon, heel en vooral VEILIG.
Indien u een kopie nodig heeft van het huidige KVO certificaat is het simpel een verzoek doen aan kvo@online.nl met vermelding van uw naam, adres en woonplaats. Indien mogelijk kunt u deze kopie ook digitaal verkrijgen.

Vraag het aan via uw maatschappij of uw verzekeringstussenpersoon.

Bestuur I V WCollectieve beveiliging : ATN – Uw partner in veiligheid

Natuurlijk heeft u als ondernemer actie ondernomen uw bedrijfspand te beveiligen tegen inbraak en criminaliteit. Beveiliging en veiligheid is een gemeengoed: wanneer er in de omgeving van uw onderneming geen goede veiligheidsvoorzieningen zijn loopt u meer kans slachtoffer te worden van criminaliteit. ATN is sinds lange tijd verantwoordelijk voor de collectieve beveiliging van Bedrijventerrein Noord, Nijverheidslaan en bedrijventerrein Van Houten in Weesp. Is uw beveiliging al waterdicht?

Samen staan wij sterk
Collectieve beveiliging brengt voor ondernemers de nodige voordelen met zich mee. Los van een kostenbesparing wordt er een gemeenschappelijke informatievoorziening gecreëerd (weet wat er in je omgeving speelt) met hieropvolgend een actieplan. Door continue informatie-uitwisseling op lokaal niveau (KVO, ondernemingsverenigingen, politie) dragen wij samen met u zorg voor de gezamenlijke veiligheid. Gedurende de avond, nacht in het weekend én tijdens de feestdagen houdt onze bewakingsdienst (i.s.m. Gooiland beveiliging) voor u een extra oogje in het zeil. Door de continue informatie-uitwisseling én doordat wij preventief aanwezig zijn registreren wij vroegtijdig afwijkende zaken zoals openstaande deuren, kunnen wij potentieel gevaarlijke of onveilige situaties verhelpen én kentekens van verdachte voertuigen afstemmen met de politie. Samen bereik je meer dan alleen!

Het voordeel van alles onder één
In aanvulling op de collectieve surveillance biedt ATN u hét totaalpakket aan veiligheidsoplossingen. Afhankelijk van de reeds aanwezige voorzieningen en veiligheidsmaatregelen dragen wij zorg voor uw inbraakbeveiliging, camerabeveiliging, alarmopvolging, toegangscontrole en brandbeveiliging. Doordat wij een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf en branddetectiebedrijf zijn, zijn wij bevoegd tot het verstrekken van BORG-opleveringscertificaten en BORG-opleveringsbewijzen. Een BORG-certificaat of opleveringsbewijs is een document waarmee u aan uw verzekeraar kunt aantonen dat uw bedrijfspand volgens de juiste risicoklasse goed is beveiligd tegen inbraak.

Cameratoezicht
Camerabeveiliging? Uw camerainstallatie kan worden aangesloten op onze eigen Video Alarm Centrale. Deze Video Alarm Centrale (VAC) is voorzien van de modernste technieken, apparatuur en speciaal opgeleide centralisten. Alle camera’s die zijn aangesloten op onze centrale kunnen worden gebruikt voor alarmverificatie en videosurveillance. In geval van calamiteiten worden de beelden direct doorgezet naar de politie (live view) waardoor de pakkans wordt vergroot én de reactietijd gereduceerd.

Deelnemen
Neemt u al deel aan de collectieve beveiliging? Of wilt u vrijblijvende informatie ontvangen over onze beveiligingsoplossingen? Neem nu contact op met dhr. Rein van der Toorn, accountmanager Weesp, via 0252 527 666.Highspeed Internet op bedrijventerrein Noord (en de bebouwde kom).

Bedrijven hebben tegenwoordig sterke behoefte aan echt snel Internet en heel vaak schiet ADSL écht tekort. Vooral op de bedrijventerreinen is de snelheid vér onder de maat en daar zit geen verbetering in. Bedrijven hebben dan in sommige gevallen de keuze om glasvezel aan te laten leggen. Als dat al beschikbaar is, zijn de aansluitkosten en de maandelijkse kosten bizar hoog. Zelfs al voor hele bescheiden snelheden. Wil je echt snelheid dan zijn de kosten zelfs extreem.

Daar is nu een fantastisch alternatief bij gekomen. COMPLICITY Computers & Services is dealer van Ziggo Zakelijk en heeft zich ingespannen om heel Bedrijventerrein Noord te ontsluiten voor Zakelijk Internet met snelheden van 60 tot 500 Mbit en prijzen van € 37,50 tot € 65,-. De aansluitkosten zijn met eenmalig € 300,- zeer acceptabel te noemen. Een betere prijs-prestatieverhouding vind je niet.

En naast super snelheden is de kwaliteit ook gegarandeerd. Elke abonnee krijgt een eigen kabel en gegarandeerde snelheden.

Ook bedrijven die in de bebouwde gevestigd zijn kunnen doorgaans aangesloten worden en dan zelfs normaliter zonder aansluitkosten!

Check www.ziggoweesp.nl voor meer informatie.