Regiocentrum Tergooi in Weesp


Tergooi Ziekenhuizen gaat in Weesp een regiozorgcentrum opzetten. Het gaat om een nieuw concept dat ervoor moet zorgen dat Weespers minder vaak op en neer hoeven naar de ziekenhuizen in Hilversum of Blaricum.

Het centrum komt in het pand Korte Muiderweg 2a, waar ook JAN zit. Naast Tergooi nemen ook huisartsen en specialisten zoals fysiotherapeuten hun intrek.

Tergooi biedt al langer poliklinische zorg in Weesp in het gezondheidsgebouw aan de Van Houtenlaan. In het nieuwe regiozorgcentrum kunnen Weespers echter ook voor andere zaken terecht, zoals medisch-specialistische zorg en diagnostiek. Het concept wordt nog verder uitgewerkt, maar een idee is dat er straks in dit gebouw ook röntgenfoto's en spalken gemaakt worden. Nu verwijst de huisarts hiervoor nog door naar het ziekenhuis. Ook controles zullen vaker in Weesp plaatsvinden.

Zorg dichtbij

Het initiatief komt voort vanuit de behoefte van patiënten om zorg dicht bij huis te hebben. Anderzijds kunnen de echte ziekenhuizen zich focussen op ernstiger klachten en ziekten. In het gezondheidsgebouw aan de Van Houtenlaan kon Tergooi deze uitbreiding niet realiseren. Om het regiozorgcentrum op te kunnen zetten in het beoogde pand is de laatste maanden nauw samengewerkt met Van Lonkhuizen Makelaars.