Gemeco zet grote stap vooruit met verhuizing naar Pampuslaan


De verbouwing en de verhuizing zijn achter de rug, dus was het vorige maand tijd voor een bescheiden feestje bij Gemeco. Het Weesper familiebedrijf is verhuisd van de Nijverheidslaan naar de Pampuslaan.

Op de nieuwe locatie kan het bedrijf in spuitgietmatrijzen groter groeien, zo legt Gertjan Schep uit. Hij neemt de zaak in de loop van dit jaar over van zijn vader. Een blik in de nieuwe ruimte maakt dat meteen duidelijk. Zeker met de knusse, maar krappe behuizing aan de Nijverheidslaan nog op het netvlies. Hier aan de Pampuslaan is zo'n 800 vierkante meter beschikbaar aan werkvloer en kantoor.

Gertjan Schep gaf eerder in B2B al aan dat het financieel gezien gunstiger was geweest om bijvoorbeeld naar Almere te verhuizen. Maar dat Gemeco Weesp zou verlaten was out of the question, zei hij toen al. ''We wonen in Weesp en komen vaak 's avonds nog even in de werkplaats om wat af te maken. Dan wil je het graag dichtbij houden. Bovendien: in onze markt staat Weesp gelijk aan Gemeco en andersom, dat houden we graag zo.'' Voor de verbouwing, inrichting en verhuizing maakte Gemeco zo veel mogelijk gebruik van Weesper relaties en bedrijven. Vooral het overzetten van de grote kranen, geleverd door Ad.A. Klein van de Rijnkade, was een klus. De verhuizing was tot in de details voorbereid, zodat het productieproces zo min mogelijk verstoord zou worden.

Gemeco maakt mallen waar spuitgieters alledaagse producten van kunststof of aluminium van maken. De plastic emmer onder een plant bijvoorbeeld, de deurgreep van een bestelbusje of alle saladebakjes van Albert Heijn.