Weesp hoogste op MKB-ranglijst


Weesp is de MKB-vriendelijkste gemeente van de regio. Met een nummer 58 staat Weesp het hoogst in de regio, alleen Blaricum (plek 121) is de enige andere regiogemeente in de 150 plaatsen tellende ranglijst.

Sinds 2008 laat MKB-Nederland tweejaarlijks onderzoek doen naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Er wordt gekeken naar de tevredenheid van de ondernemers over de dienstverlening, de score op imago, de score op communicatie en beleid en de waardering voor lasten.

Weesp komt de laatste jaren steevast goed voor de dag op dergelijke hitparades. Vorig jaar zagen we onze stad de top 50 binnenstormen van de ranglijst van Beste Gemeenten van Elsevier. Weesp sprong van 85 naar 44 in deze lijst van gemeenten waar het goed wonen is. Buurgemeente Gooise Meren scoorde nog beter: 9e. Dat is vooral te danken aan Naarden, dat toen het nog een zelfstandige gemeente was vaak in de top 3 eindigde. Ook op een andere Elsevier-lijst steeg Weesp fors: Weesp staat op plaats 30 van gemeenten die economisch goed presteren. Het onderzoek werd op basis van 40 indicatoren gedaan en dat maakte de economische prestaties van alle 400 gemeenten onderling goed vergelijkbaar. In de top 50 kwamen we geen gemeenten uit de Gooi- en Vechtstreek tegen. Weesp is daarmee, tenminste volgens dit onderzoek, de best presterende economische gemeente van onze regio.