Promotie voor ons allemaal


Achter het bedrijfspand van Pompdirect, het vroegere pand van Drukkerij Ruitenbeek, prijkt een levensgroot doek dat de gehele achtergevel bedekt. In plaats van een blinde muur zien we nu de mooie witte dubbele Vechtbrug als onderdeel van de fraaie waterrijke binnenstad van Weesp. Ernaast staat een smakelijke promotie voor koffie- en theezaak Karakter, altijd goed voor een ambachtelijk bakje koffie in diezelfde binnenstad.

Edwin Veldhuyzen is eigenaar van Pompdirect, terwijl zijn vrouw Monique Dijkkamp dat is van Karakter Koffie en Thee. ''Op deze manier draag ik Weesp een warm hart toe en maak ik promotie voor de zaak van mijn vrouw'', legt hij uit. Deze ondernemer houdt van een net bedrijfspand, óók aan de achterzijde. ''Als je aankomt, is het prettig om meteen een mooie uitstraling te hebben.'' Dat geldt wat Edwin betreft niet alleen voor bedrijfspanden, maar ook voor de stad als geheel. ''Weesp heeft een mooie binnenstad, maar de buitenste schil ziet er op veel plekken niet uit. Daardoor trek je mensen niet naar die mooie binnenstad.'' Zijn poster van de Lange Vechtbrug brengt daar in elk geval op één plek een beetje verandering in. Overigens kwam Edwin op het idee nadat de gemeente Weesp dezelfde promotiedoeken had laten maken voor onder de bruggen in het centrum. Wie voor de brug staat te wachten, ziet dan een (ander) mooi plaatje van Weesp. Die doeken zijn vervaardigd door het Weesper bedrijf Groove Graphics.

Het promotiedoek bij Pompdirect is maar liefst 12 meter breed en 4 meter hoog. Echter, de Bloemendalerweg is 600 meter lang, dus er is nog wel wat meer nodig. Met zijn initiatief heeft Edwin mogelijk wat aan het rollen gebracht. De gemeente heeft de handschoen opgepakt en bezoekt andere bedrijven met de boodschap een soortgelijk initiatief te nemen of op een andere manier de uitstraling van het bedrijfspand te verbeteren. Behalve voor 'ons' imago bij treinreizigers is dat ook van belang in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (schoon, heel en veilig). Weesp Marketing deed ook een duit in het zakje door via een mailing aan IVW-leden te wijzen op het inspirerende voorbeeld van Pompdirect. Los van deze initiatieven is Gebrema al bezig met het verfraaien van het pand en de omgeving. De verbouwing van het verderop gelegen verloederde bedrijfspand tot nette opslagruimtes scheelt ook een slok op een borrel.