Raad wil uw kernwaarden weten


De gemeenteraad van Weesp is op een grondige zoektocht naar de meest bestendige toekomst. Ook het bedrijfsleven wordt gevraagd daar input voor te geven.

Vorig jaar concludeerde de gemeenteraad op basis van een eigen bestuurskrachtonderzoek dat zelfstandig voortbestaan geen optie meer is. Een structurele samenwerking of fusie met een andere gemeente is nodig om de gemeentelijke taken uit te voeren en de ambities van inwoners, verenigingen en bedrijven waar te maken. Oké, maar hoe dan verder? Die vraag ligt nu voor. Daarvoor gaat de gemeenteraad het komende half jaar opnieuw de wijk in om te praten met inwoners, instanties en bedrijven. Daarbij worden voorlopig twee scenario's in de hand gehouden: samen met Gooise Meren en samen met Amsterdam. De gemeenteraad wil ook van ondernemers weten welke kernwaarden zij belangrijk vinden. Wat moet behouden blijven? Of versterkt? En wat moet een (nieuwe) gemeente bieden? Dat is van belang in de verdere gesprekken met Gooise Meren en Amsterdam en vervolgens medebepalend voor de keuze tussen de twee.

Usual suspects

Om die kernwaarden te verzamelen willen de onderzoekers van de gemeenteraad 'inbreken' tijdens een bestaande bijeenkomst, misschien een BusinessClub van de IVW. Op die manier spreekt de raad ook eens andere ondernemers en niet alleen de 'usual suspects'.