De IVW was te gast bij de gemeente Weesp in het stadskantoor aan de Nieuwstraat 70a. Een prettige ruimte waar we door de vriendelijke catering van restaurant Hogeweyk werden voorzien van een drankje en heerlijke hapjes. Het heeft ons deze middag aan niets ontbroken.

Wil je ook een businessclub bijwonen

De netwerkbijeenkomsten zijn gratis en alleen toegankelijk voor (aspirant) leden van de IVW of op uitnodiging.
Wil je ook komen maar ben je geen lid? Neem dan contact op met Monique Veldhuijzen: 06-554961220.
Of word nu (aspirant) lid en vul het aanmeldformulier in op de website.

Terugblik | IVW businessclub
13 maart 2018

De IVW staat voor belangenbehartiging, netwerken en kennisoverdracht. Thema van de IVW in 2018 is ‘het versterken van je (lokale) netwerk’. De eerste businessclub van dit jaar was het startschot om dit thema uit te rollen onder onze leden.

Richard Bordes – lawaaimaker en social media expert – verzorgde een powersessie LinkedIn. De manier om je te laten kennismaken met de mogelijkheden van Social Selling en jezelf een vliegende start te geven op het gebied van LinkedIn en andere Social Media.

Want Social Selling is Hot! Maar voor velen is de wereld van LinkedIn nog in mysteries gehuld. “dat is niets voor mij” en “daar heb ik helemaal geen tijd voor”, zijn veel gehoorde argumenten om deze nieuwe manier van communiceren links te laten liggen.

Tijdens deze interactieve sessie werd je wakker geschud. Richard begon zijn sessie met een deels sceptisch publiek. Voor hem een uitdaging om ze te laten kennismaken met de mogelijkheden van Social Selling. In een sneltreinvaart kreeg men de ontwikkelingen op LinkedIn te horen en zo een andere blik op deze manier van communiceren.

Richard heeft al velen op andere gedachten gebracht en enthousiast gemaakt over de zakelijke mogelijkheden van LinkedIn en Social Media. In Weesp zijn er een paar bij gekomen, ook onder de sceptici.

Terugblik | IVW businessborrel
13 februari 2018

‘De zeepkist’ was een groot succes en wordt zeker een vast onderdeel van de businessborrel’

Het was een gezellige middag in Aaltje. Veel bekende – en een aantal niet bekende – gezichten kwamen langs om contacten aan te halen. Nieuw tijdens de IVW borrel was de ‘zeepkist’, een methode om te pitchen.
5 ondernemers namen plaats op de kist om in maximaal 2 minuten tijd hun werk en visie zo goed mogelijk onder woorden te brengen. Zo goed, dat de toehoorders op z’n minst geïnteresseerd raken om er meer over te weten te komen. En dat is gelukt. Hoewel spannend voor de pitchers waren de toehoorders enthousiast over het initiatief. Er hebben zich zelfs enkele kandidaten aangemeld voor de volgende zeepkist borrel.

Wil je ook pitchen, stuur even een mail naar info@ivw-weesp.nl. Ook aspirant leden mogen pitchen, dus ben je nog geen lid, meld je dan aan als aspirant lid voor een gratis lidmaatschap voor maximaal 6 maanden.

Terugblik | Nieuwjaarsreceptie
9 januari 2018

Het was weer een gezellige middag in de City of Wesopa. Weesper ondernemers en relaties kwamen op dinsdag 9 januari bij elkaar om het nieuwe jaar in te luiden. Onder het genot van een hapje en drankje blikte voorzitter Reinier Mommaal terug op het jaar 2017. Er werd stilgestaan bij het afscheid van de bestuursleden Cor van der Poel, Janton Sterk en Petra van Kooten en de fusie met Amsterdam of Goois Meren. Ook is het programma van de IVW voor 2018 besproken.

Reinier noemde een aantal nieuwe leden van de IVW zoals Het Theaterpand/Zone 1380, IConneqt en Patisserie en Chocolaterie Boom. De 2 jonge ondernemers van de Patisserie zijn intussen vaste bezoekers geworden van de IVW netwerkbijeenkomsten waar ze graag vertellen over hun inspanningen om de Van Houten Chocolade terug te brengen in Weesp. Als laatste nieuwe lid van 2017 begroeten wij de twee nieuwe directeuren van Golfclub Weesp. De ondernemers Gerhard van Galen en Friso Verhoeve beloven Weesp en alle golfspelers en liefhebbers mooie tijden op de Golfclub die weer volop in bedrijf gaat als alle benodigde vergunningen binnen zijn. Kijk hier onze nieuwe leden.

Vast onderdeel van de Nieuwjaarsreceptie is de benoeming van de Onderneming van het jaar. Voor 2017 is Voskuils Verhuur Service de eer te beurt gevallen. Zichtbaar ontroerd nam Theo Voskuil samen met zijn vrouw en kinderen de bokaal en felicitaties in ontvangst. De jury had goede redenen om Voskuil tot winnaar uit te roepen. Lees hier verder over de benoeming van Voskuil Verhuur Service tot onderneming van het jaar 2017!

Nieuwe Koers IVW

Het vertrek van Cor van der Poel als secretaris van het IVW luidt een nieuw tijdperk in voor de IVW. Met een voltallig bestuur van 7 leden is de IVW klaar voor een nieuwe koers. Tijdens de ALV zijn de laatste bestuursleden voorgesteld (zie foto).

In november gaat de vernieuwde website van de IVW online. Een voorproefje heeft u al gehad in de vorm van de eerste nieuwsbrief.
De businessclubs zijn belangrijk om elkaar als Weesper ondernemers te ontmoeten in een zakelijke omgeving maar zullen een meer inhoudelijk karakter krijgen. Zo zal er een gastspreker zijn die zijn/haar visie geeft over een actueel onderwerp. Middels businessborrels kunnen de leden elkaar ontmoeten in een van de Weesper horecagelegenheden van onze leden.

Een belangrijke doelstelling is het aantrekken van nieuwe leden waaronder de bedrijven die zich nieuw in Weesp hebben gevestigd en de bedrijven die (n)ooit lid zijn geweest. Onder het mom van ‘we gunnen elkaar de business’ zal de IVW een centrale rol spelen bij het bevorderen van het zakendoen in de eigen gemeente en het vergroten van de vindbaarheid van de Weesper ondernemingen en instellingen.