Sinner BV As I Am
Onderneming van het jaar 2019!

Dit jaar deden we het anders… de ‘Onderneming van het jaar’ verkiezing. Door de jury werden 6 Weesper bedrijven geselecteerd. Uit de stemming door de Weesper ondernemers is een top-3 voortgekomen die allen op het podium kwamen tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Wesopa. Het bleef tot het einde toe spannend wie zich de winnaar van 2019 kon noemen. Het bleek dat de Weesper ondernemers het meest hebben gekozen voor Sinner BV, met als goede 2e Airworks en op de 3e plaats Bracamonte.

De delegatie van Sinner heeft de prijs met groot enthousiasme aangenomen. Eigenaar Paul Bijvoet vertelde trots hoe Sinner is ontstaan en is doorgegroeid naar een innovatief bedrijf met een toonaangevend merk op het gebied van accessoires. Je vindt bij Sinner alles om jezelf tegen de elementen als zon, sneeuw, kou en warmte te beschermen. Denk aan (hightech) zonne-sport-ski-snowboardbrillen, helmen, mutsen, slippers, tassen en rugzakken. SINNER is te vinden in 6.000 verkooppunten over de hele wereld, waaronder een aantal van de beste internationale warenhuizen, onafhankelijke winkels en online winkels. Ook dit jaar dus weer een terechte winnaar!

Groove Graphics
Onderneming van het jaar 2018!

Weesper ondernemers en relaties kwamen in januari bij elkaar om het nieuwe jaar in te luiden. Vast onderdeel van de Nieuwjaarsreceptie is de benoeming van de Onderneming van het jaar. Voor 2018 is Groove Graphics de eer te beurt gevallen. Zowel de beide eigenaren als enkele medewerkers namen met enthousiasme de bokaal en felicitaties in ontvangst. De jury had goede redenen om Groove tot winnaar uit te roepen.

Groove Graphics is al 15 jaar het bedrijf achter de zichtbaarheid van bedrijven binnen en buiten Weesp. Creatieve ontwerpen, van logo tot levensgrote prints, meedenken met de klant vanuit marketingoogpunt en hoog niveau producten zijn kenmerkend voor Groove Graphics.

Voskuil Verhuur Service:
Onderneming van het jaar 2017!

Weesper ondernemers en relaties kwamen op dinsdag 9 januari bij elkaar om het nieuwe jaar in te luiden. Vast onderdeel van de Nieuwjaarsreceptie is de benoeming van de Onderneming van het jaar. Voor 2017 is Voskuil Verhuur Service de eer te beurt gevallen. Zichtbaar ontroerd nam Theo Voskuil samen met zijn vrouw en kinderen de bokaal en felicitaties in ontvangst. De jury had goede redenen om Voskuil tot winnaar uit te roepen.

Dit echte Weesper bedrijf zag 25 jaar geleden het levenslicht. Oprichter Theo Voskuil nam destijds voor duizend gulden het bedrijf Staal Verhuur over en runde de onderneming naast een parttime baan onder het motto “gewoon doen”.

Ten Have: Onderneming van het jaar 2016!

Ten Have Installatie is door bedrijvenvereniging IVW uitgeroepen tot Weesper Onderneming van het Jaar. Voor Frank ten Have is het een aangename verrassing. “Het is een enorme erkenning voor ons hele team. Ook voor onze relaties is het leuk nieuws.” Als trouw IVW-lid had hij dit misschien wel kunnen zien aankomen, zeker nu zijn bedrijf 15 jaar bestaat, maar nee, zegt Ten Have. “Daar denk je helemaal niet aan. Bovendien: er zijn veel meer ondernemers in Weesp die er hard voor werken.”

Nodema: Onderneming van het jaar 2015!

De gebroeders Norbert en Dennis Masereeuw zijn uitgeroepen tot onderneming van het jaar 2015.

Nodema is gevestigd aan de Pampuslaan en bestaat al bijna dertig jaar. Het richt zich op de verkoop en het onderhoud van verpakkings- en etiketteermachines en sinds kort ook op de levering van de bijbehorende folies en etiketten. Het bedrijf begon ooit op een zolderkamer in Aetsveld. Nu werken er zestien mensen en behoort het tot de top 4 van Nederland.

Wim Bos Transport:
Onderneming van het jaar 2014!

Het familiebedrijf Wim Bos Transport is uitgeroepen tot onderneming van het jaar 2014. Wim Bos en zoon Wim Bos junior, derde en vierde generatie in het bedrijf, namen de award in ontvangst.

Volgens de jury is Wim Bos Transport een bedrijf dat zichzelf telkens heeft vernieuwd, daardoor succesvol blijft in een lastige markt en ook sociaal-maatschappelijk betrokken is.

SolarClarity: Onderneming van het jaar 2013!

Het jonge bedrijf SolarClarity is uitgeroepen tot onderneming van het jaar 2013.

De award werd in ontvangst genomen door Peter DeSmet en Irmelin Waalkens, die nog maar vijf jaar geleden dit bedrijf zijn begonnen. “We zijn apetrots op dit award”, zei Peter DeSmet.

SolarClarity is importeur en leverancier van zonnepanelen en heeft daar veel succes mee. De omzet is in de afgelopen drie jaar verzevenvoudigd.

De IVW-jury hecht ook waarde aan de voortrekkersrol die het bedrijf internationaal heeft en de positieve uitstraling die dat voor Weesp geeft.

Alle winnaars van de

Onderneming van het jaar

2019 Sinner [As I Am]
2018 Groove Graphics
2017 Voskuil Verhuur Service
2016 Ten Have
2015 Nodema
2014 Wim Bos Transport
2013 SolarClarity
2012 Smit & Zoon
2011 Omnimark
2010 Eperium
2009 Fontijn
2008 Fox Productions
2007 Hagen
2006 Enter Weesp
2005 Pronk Juweel
2004 Sunblade
2003 Drukkerij Ruitenbeek
2002 Audion Electro
2001 Rex International
2000 Ribblebox
1999 Solvay Pharmaceuticals
1998 EWN
1997 Rabobank Weesp-Muiden e.o.
1996 Rietschle
1995 Solvay Duphar
1994 Old El Paso
1993 Nippondenso