Ondernemerstheater

Samen met de Bibliotheek voor Ondernemers Weesp, de Rabobank en de City of Wesopa organiseert de IVW het jaarlijkse Ondernemerstheater, altijd gepland in oktober. Deze avond biedt ondernemers zakelijk entertainment, uitgevoerd door mensen die een goed verhaal kunnen vertellen en het publiek kunnen inspireren. En dat alles in een sfeervolle setting van de City of Wesopa. De avond is bedoeld voor professionals en ondernemers uit Weesp en omstreken. 

Ondernemerstheater 2019

 

Op maandagavond 14 oktober vindt voor de vijfde keer het Weesper Ondernemers Theater plaats in de City of Wesopa. Het wordt als vanouds een inspirerende avond voor zelfstandig professionals en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in Weesp en omstreken.

De titel de avond is ‘Nattigheid in Weesp’, het thema is water. Jaap van Deurzen, Weesper en bekend van RTL Nieuws, interviewt ondernemers en betrekt het publiek bij de gesprekken.

De toegang tot het Ondernemerstheater is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan via de website van Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-weesper-ondernemerstheater-2019-nattigheid-in-weesp-72683569513


Programma

19.30 |  Inloop met koffie

20.00 | Opening door Jaap van Deurzen

20.10 | Voedsel en water voor iedereen
Inleiding door en interview met Ugur Pekdemir, directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht over de bijdrage die wij als samenleving kunnen leveren aan het oplossen van de wereldwijde schaarste aan voedsel en water.

20.30 | Weesp, Vechtwater, bier en jenever
Inleiding door en interview met Christian Pfeiffer van Anker Weesp.

20.50 | Verven zonder water
Interview met Reinier Mommaal van Dyecoo over een innovatieve techniek om kledingstoffen te verven.

21.10 | Thuis water besparen
Interview met Sabine Stuiver over het duurzame Hydraloop systeem.

21.30 | Napraten met inleiders en publiek

21.45 | Afsluiting door stand-up comedian Tom Sligting

22.10 | Borrel en gelegenheid tot netwerken

23.00 | einde

Ondernemerstheater 2018

 

Op dinsdag 2 oktober vond het 4e Ondernemerstheater plaats in de City of Wesopa. Ondanks de wedstrijd Ajax-Bayern was de opkomst erg goed, de zaal was zo goed als vol. André Verheul (hoofdredacteur Enter Media) heeft deze avond op inspirerende wijze in goede banen geleid.

De bezoekers hebben genoten van het programma dat met veel enthousiasme en Weesper humor door de sprekers werd gebracht. Te beginnen met Erik Jobben met zijn lied ‘Weesp’.

Na deze opwarmer verwelkomden wij Marga Miltenburg, in Weesp geboren en opgegroeid tot een de ‘grande dame’ van het sprekersplatform ‘ZijSpreekt’. Deze charmante en goedgebekte dame gaf ons een blik in haar leven; van haar verleden (slagersdochter) naar het heden (van KRO coryfee tot eigenaar van het sprekersbureau) en waarom zij het belangrijk vindt de focus te leggen op de zakelijke kwaliteiten van vrouwen.

Na haar inspirerende lesje netwerken ‘hoe doe je dat’ was het woord aan Eelco Kappen. Een ‘nieuwe’ Weesper, betrokken bij de City, bij zijn gezin en bij Weesp, vertelde over het verworden van bankdirecteur tot zelfstandig ondernemer zoekend naar zijn kunde en zijn passie en hoe om te zetten naar zakelijk succes. Openhartig, met zelfspot en met humor vertelt hij over de bobbels in de weg naar het ‘ondernemerschap met passie’. Volgens Eelco is de juiste balans tussen ‘wat je kan en wat je passie is’ cruciaal in het voorkomen van een burn-out of een bore-out, zowel bij ondernemer als werknemers. Zeker iets om nader bij stil te staan.

De afsluiting was een geslaagde verrassing. Dominique Engers van Desneldichteres.nl vatte de avond op een briljante manier samen. Scherp, aardig en met een ondertoon die de hele avond deed relativeren. Haar muzikale begeleider op gitaar Eelco Menkveld heeft slechts een paar akkoorden nodig om het gedicht volledig tot bloei te laten komen. Een aanrader! Vind de hele tekst terug op de website van de IVW.