Wim Bos van het gelijknamige transportbedrijf aan de Rijnkade maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid in Weesp als van de zomer de kruising bij Driemond (N236) wegens werkzaamheden drie maanden afgesloten wordt.

Het kruispunt bij Driemond gaat in juni, juli en augustus helemaal op de schop. Veel verkeer zal dan door Weesp moeten rijden om via de A1 richting Amsterdam te geraken. Dat kan via de route-Irenelaan en via het bedrijventerrein. Bos vreest niet alleen voor langdurige overlast voor het bedrijfsleven, maar maakt zich ook zorgen om de verkeersveiligheid in Weesp. ”Het is nu al heel druk en vaak onveilig met de scholieren die dagelijks over het bedrijventerrein naar school fietsen. Ik ben bang dat de toename van het verkeer door Weesp als gevolg van de stremming wordt onderschat. En als het nu voor een weekje was, dan ging het nog wel. Maar dit duurt drie maanden!”

Bos vraagt zich af waarom er geen noodbrug bij Driemond kan komen, zodat het verkeer toch de N236 kan blijven gebruiken. Zo’n noodbrug komt er alleen voor voetgangers, fietsers, ov-bussen, landbouwvoertuigen en nood- en hulpdiensten. De provincie laat weten dat er geen mogelijkheden zijn om de weg tijdens de werkzaamheden open te houden voor al het doorgaande verkeer. In mei komt er een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden en de omleidingen.

Eind mei begint de aanleg van de noodbrug, in juni begint de sloop van het kruispunt. Het kruispunt is in feite een (in slechte staat verkerende) brug over ‘t Gein. Pas na de sloop kan worden begonnen met de opbouw van de nieuwe brug. Er is gekozen voor de zomermaanden omdat er dan het minste verkeer is.

0 reacties

Een reactie versturen